top of page
  • Mgr. art. Jana Michalovičová

ABSTRAKTNÁ MAĽBA NA MIERU

V tomto článku sa vám budem snažiť priblížiť, ako tvorím abstraktnú maľbu na mieru a aký je postup pri objednávke takejto maľby obrazu.

Oslovila ma milá zákazníčka ohľadom kúpy môjho abstraktného obrazu. Keďže si nebola istá a potrebovala poradiť, rada som jej vytvorila vizualizáciu s obrazom. Zákazníčka mi teda zaslala foto priestoru, kam chce obraz umiestniť. Zo zaslanej fotky interiéru som vyvodila základné a doplnkové farby.

1. FOTO INTERIÉRU A URČENIE FARIEB PRIESTORU

Základné farby

Základnými farbami boli v tomto prípade neutrálne farby: biela, šedá a béžová

Nachádzali sa v priestore vo väčšej miere a tvorili základ interiéru.





Doplnkové farby

Doplnkovými farbami, ktoré boli v priestore použité menej boli: zelená, tyrkysová a žltá. Tieto farby dotvárali spolu s neutrálnymi farbami veľmi jemný a zároveň svieži priestor.



2. VIZUALIZÁCIA A NÁVRH OBRAZU

Z následnej vizualizácie bolo vidieť, ako pekne zákazníčkou vybraný obraz do priestoru zapasoval a farebne ladil s obývačkou. Problém bol s veľkosťou obrazu, nakoľko bol pomerne malý vzhľadom k masívnej a veľkej pohovke.



Farebne i rozmerovo som poupravila dielo BETWEEN SEASONS a navrhla riešenie. Išlo o reprodukciu - digitálnu tlač na mieru. Z tejto vizualizácie bolo jasné, že väčší rozmer obrazu lepšie vynikne s priestorom.



3. RIEŠENIE A MAĽBA NA MIERU

Dohodli sme sa preto na väčšom formáte obrazu a maľbe na mieru, nakoľko zákazníčka preferovala originál pred reprodukciou. Dohodli sme sa na farebnej škále obrazu, ktorá bola zhodná s farbami interiéru.



Zákazníčka mi nechala voľnú ruku a vznikol nový motív abstraktnej maľby. Objednávka takéhoto obrazu je celkom risk, nakoľko obraz vzniká priamo v okamihu maľby. Neviem preto svojim zákazníkom dať vopred nejaký vytvorený návrh maľby. No v prípade, že sa maľba nepáči, je tu možnosť premaľovania obrazu alebo sa dá dohodnúť samozrejme na storne takejto objednávky maľby. Vždy sa snažím vyjsť maximálne v ústrety a naplniť vaše predstavy:) 



Maľbu som vizualizovala s interiérom a zaslala foto klientke, ktorej sa obraz veľmi páčil. Obraz nepotreboval žiadne korekcie a bol zaslaný kuriérom. Kuriérom bežne doručujem aj takéto veľké formáty obrazov ako napr. 200x80cm, tiež do Česka. Obrazy sú vždy dôkladne zabalené a sú doručované v poriadku.


Na záver ešte uvádzam orientačné ceny pre maľbu na mieru:

formát A3 (papier 300g) - 100€

formát 100 x 60 cm (plátno + slepý rám) - 299€

formát 150 x 90 cm (plátno + slepý rám) - 499€

formát 200 x 80 cm (plátno + slepý rám) - 699€

V prípade záujmu o takúto maľbu vám rada poradím a nájdem spolu s vami vhodné riešenie pre váš interiér. Neváhajte ma kontaktovať:)

Teším sa na vás.


Mgr. art. Jana Michalovičová - jana@michalovic.sk - 0915 899 141


bottom of page