top of page
  • Mgr. art. Jana Michalovičová

NOVINKY A UKÁŽKA V INTERIÉRI

Ahojte :)

po dlhom odlúčení od kreslenia na tablete a od grafík som sa opäť vrátila k mojim milovaným lesom a k prírode. Najnovšie pribudli do mojej kolekcie "ON TWIG" zimné scenérie lesov. Sú jednoducho stvárenené, pusté a majú zaujímavú, až mystickú atmosféru.

Scenéria lesa TENNESSEE WARBLER IN FOREST je farebne jemnejšia ako obraz BLACKBIRD IN FOREST, ktorý pôsobí silnejším a dramatickejším dojmom. Krehké stromy a hravé vtáčiky sú akýmsi kontrastom temného lesa.  

Osobne sa mi dielo BLACKBIRD IN FOREST veľmi páči a niečím ma veľmi púta. Bijúce sa protiklady temna a zároveň jemnosti a zraniteľnosti zanechávajú neopísateľný dojem. 


Drozdy na jarabine sú veľmi detailne vykreslené. Opadaná jarabina odkazuje na krehkosť a prirodzený kolobeh prírody.

Tento obraz pekne dotvára jednoduchý interiér s dôrazom na prírodné materiály. Ako vášnivá prívrženkyňa škandinávskeho a hygge štýlu nemôžem doporučiť nič iné, ako neutrálne farby v spojení s drevom:)


1 - závesná lampa Bank Pendant / Norm Architects

2 - obraz BLACKBIRD IN FOREST / Michalovic

3 - nočný stolík NORDKISA / Ikea

4 - posteľ Dalby / Jysk

5 - koberec Svallerup / Ikea

6 - bavlnený poťah na vankúš / H&M

7 - kvetináč na podstavci / H&M

8 - kovový stojan na časopisy/ H&M


Industriálna betónová stierka, drevo a čierna farba sú jednoducho "in". Teplo vyžarujúce z dreva a prírodných materiálov rozbíja ako protiklad chladná čierna a šedá. Obraz s drozdami vystihuje vlastne podstatu tohto interiéru alebo je to naopak? Už neviem, ale je to dokonalé:))


Kombinácia neutrálnych farieb s drevom je moderná a nadčasová. Nikdy neomrzí. Doplňte interiér o všetky tie krásne škandinávske doplnky ako pletené koše, bambusový nábytok, ľanové povlečenie, macramé, industriálne prvky z kovu a skla...Mňam.


Keďže škandinávsky štýl je veľmi spojený s prírodou a prírodnými materiálmi, určite doplňte interiér o rastliny v kvetináči, koši, vedre, či v papierovom vreci. 

Doplňiť priestor tiež môžte o starý ručne vyrobené stolček, handmade keramické vázy, ručne pletené koše, ktoré si trebárs vyrobte sami. Interiér zútulnie a dostane originálny nádych:)

PS: ZĽAVA -20% NA VŠETKO TRVÁ EŠTE DO 31.1.2020!

NECH VÁM UMENIE ROBÍ RADOSŤ:)


bottom of page