top of page
  • Mgr. art. Jana Michalovičová

OBRAZ FRESH MIND V INTERIÉRI



Leto sa začalo a s ním aj moje obdobie abstraktnej maľby. V mojej galérii zatiaľ pribudlo len pár nových abstraktných obrazov, no v blízkej dobe určite pribudnú ďalšie novinky:)


Moje najnovšie dielo FRESH MIND vzniklo spontánne a v daný moment maľby. Počas maľby uvoľnene pracujem s farbami, tvarmi a kompozíciou. Následne vznikol tento svieži obraz a v interiéri pôsobí ako farebný akcent. Pekne ladí s neutrálnym priestorom v šedo-béžových odtieňoch. Stačí ho len doplniť o zelené rastliny, ktoré farebne prepoja priestor s obrazom.



Jednoduché, čisté a nadčasové.

Pripravila som pre Vás tiež ukážku interiéru, kde je naozaj vidieť, že stačí málo, aby vznikol krásny priestor. V tomto prípade som do priestoru zvolila tiež čiernu farbu, ktorá vniesla do priestoru trošku dramatična. Doplnky v mentolovej a zelenej pekne ladia s obrazom. Do priestoru som zvolila svetlé drevo a jutovú taburetku, ktoré zútulnia interiér a vnesú teplo do priestoru.


1 - obraz FRESH MIND / michalovic

2 - industriálna lampa Factory

3 - rozkladacia pohovka ANGSTA / IKEA

4 - čierny koberec De Eekhoorn Scenes / BePureHome

5 - odkládací stolík s podnožím z dubového dreva Martel / Actona

6 - dekorácia L’Oiseau / Vitra

7 - puf z morských rias a bavlny Rustico Nature / Geese 

8 - podnos Rotary Tray / Vitra


V interiéri môžte použiť rôzne odtiene a tóny zelej od svetlej zelenej, mentolovej, kiwi, až po khaki, olivovú a tyrkysovo-zelenú. Spolu tak vytvoríte farebne zaujímavejší priestor, ktorý bude však aj naďalej jemný a budete sa v ňom cítiť veľmi príjemne.



S obrazom bude ladiť každá farba, ktorá sa v maľbe nachádza, teda použiť môžte tiež oranžovú a hnedú. Ako vidíte na ukážke, nebojte sa použiť aj úplne iné farby ako napr. tmavomodrú. Odporúčam sa však držať základných farieb: biela, šedá, béžová a iné výrazné farby voliť striedmo.



V tomto prípade môžte vidieť tmavomodrú komodu, ktorá priestor oživí, no nie je dominantná. Taktiež to je v prípade žltého vankúšika, ktorý pôsobí ako menší farebný akcent. Hnedé vázy pekne ladia nielen s hnedým detailom na obraze, ale i s tmavším typom podlahy.

Opäť som volila jemné a decentné farby interiérov, nakoľko ich preferujem a sú pre mňa pocitovo príjemné. Dúfam, že sa vám ukážky páčili a inšpirovala som vás. Ak nejdete na dovolenku pre koronavírus ako ja, môžte využiť svoj čas na skrášlenie domova:)


krásne leto prajem 

Mgr. art. Jana Michalovičová - obrazy na mieru - poradenstvo - vizualizácie

jana@michalovic.sk - 0915 899 141


bottom of page