top of page
  • Mgr. art. Jana Michalovičová

OBRAZY DO NADČASOVÉHO INTERIÉRU

V tomto článku vás chcem opäť trošku inšpirovať:) Sama milujem nadčasovú kombináciu neutrálnych farieb a dreva. Moja tvorba je odrazom môjho "ja" a preto maľby sú stvorené práve pre tento typ interiérov.

JEDNODUCHOSŤ A NEUTRÁLNOSŤ SÚ NADČASOVOSŤ

Jednoduchý čistý interiér založený na prírodných materiáloch a neutrálnych farbách bude vždy "in". Ja osobne sa v takýchto priestoroch cítim veľmi príjemne. Čím menej vecí a farieb je v priestore, tým sa cítim uvoľnenejšie a pokojnejšie. Priveľa farieb a prvkov v priestore ma rozrušuje, núti môj organizmus reagovať a spracovávať tieto podnety. 

MAĽBA "SPIRIT"

Maľba SPIRIT je jednoduchá, farebne pomerne neutrálna a pôsobí harmonicky. Ľavá časť obrazu je farebne i tvarovo veľmi jednoduchá, čo vyvažuje dynamickejšia pravá časť obrazu. Celkovo v obraze prevažuje šedá farba, ktorú mám veľmi rada. Obraz svojím prevedením i farebnosťou pasuje práve do spomínaného jednoduchého a neutrálneho interiéru.

OBRAZ "SPIRIT" V INTERIÉRI

V ukážke interiéru som zvolila hlavnú farbu šedú, rovnako ako pri maľovaní obrazu. Páči sa mi kombinácia farieb "tón v tóne" a obraz som umiestnila na šedú stenu v troška inom tóne šedej. Pohovka s tmavšej šedej túto kombináciu tónov pekne dopĺňa a spolu rôzne tóny šedej pôsobia veľmi jemne.


1 - obraz SPIRIT / MICHALOVIC 2 - závesná lampa Mogano s kovovým tienidlom čierna / EGLO 3 - pohovka svetlosivá rozkladacia pohovka Balio Enjoy / Bobochic Paris 4 - stôl VITTSJÖ / IKEA 5 - béžovo-čierny koberec / Mint Rugs 6 - biely porcelánový svietnik Hammershoi / Kähler Design 7 - čierny nástenný keramický kvetináč Oval / PT LIVING


Chladnú šedú som zjemnila teplým drevom. Priestor som doplnila o čierny kovový stôl so sklom a čiernou závesnou lampou. Priestor tiež zútulňuje svetlý béžový koberec s čiernym geometrickým vzorom. Doplnky v čierno-bielych farbách pekne dotvoria priestor a rastlinky v kvetináči spríjemnia bývanie.


MATERIÁLY A FARBY



V priestore prevládajú prírodné materiály - betón, drevo, kov a tkanina




Ako som už spomínala, interiér je založený na neutrálnych farbách - biela, čierna, šedá a béžová. Ako doplnková farba sa môže považovať tiež zelená v podobe rastlín, ktoré vnesú do priestoru atmosféru prírody a určite spríjemnia každodenné bývanie.

MAĽBA "FREEDOM OF IDEAS"

Ďalším mojím dielom, ktoré pekne pasuje do neutrálneho nadčasového interiéru je obraz "FREEDOM OD IDEAS". Obraz je svojou farebnosťou pomerne neutrálny a hlavnou farbou je opäť moja obľubená šedá farba.

Krásne sa hodí do priestoru v šedých tónoch s kombináciou antracitu, čierneho kovu a dreva. Obraz priestor príjemne oživí a zaujme na prvý pohľad.


MAĽBA "OK"

V mojej tvorbe nájdete veľa obrazov orientovaných na neutrálne farby. Maľba "OK" je už farebnejšia, no stále pomerne veľkú plochu obrazu tvorí šedá, béžová a biela. Pekne vynikne v jednoduchom nadčasovom interiéri a zároveň doň vnesie sviežosť.


REPRODUKCIA "MOUNTAIN"

Reprodukcia mojej maľby "MOUNTAIN" je ukážkou jednoduchého a čistého abstraktného diela, ktoré púta svojím zaujímavým prevedením. Krásne dopĺňa šedý interiér a jemne vyniká na betóvej stene.


REPRODUKCIA "THREE DAY DRAMA

Veľmi dynamická a tvarovo zaujímavá reprodukcia "THREE DAY DRAMA" vnesie osobitú atmosféru do každého interiéru. Taktiež pekne vynikne v neutrálnom a nadčasovom priestore.


Jednoduché a neutrálne farby sú veľmi moderné a myslím, že vždy budú. Tieto achromatické farby sú jemné a nepôsobia tak silno ako chromatické farby. Pôsobia na nás príjemnejšie a pokojnejšie a preto myslím, že vždy budú preferované.

V mojej galérii nájdete veľa obrazov pre neutrálne a nadčasové interiéri:) Ak by ste potrebovali poradiť, namaľovať obraz na mieru, či vytvoriť vizualizáciu priestoru s obrazom, rada pomôžem:)

majte sa krásne ♥

Mgr. art. Jana Michalovičová - jana@michalovic.sk - 0915899141


bottom of page