top of page
  • Mgr. art. Jana Michalovičová

VARIABILNÁ KOLEKCIA TITYRA, ĽALIA A POTOČNICA



S veľkou radosťou vám predstavujem moju novú kolekciu "TITYRA, ĽALIA A POTOČNICA", na ktorej som pracovala posledné týždne. Ide o jemnú kolekciu 4 obrazov, ktoré sa dajú rôzne variovať a umiestniť na stenu skutočne veľa spôsobmi.

 

CHARAKTER OBRAZOV

Obrazy z kolekcie sú plné krásnej prírody, ktorá si myslím bude stále "in". Prírodný motív je jednoducho akási klasika, ktorá sa páči stále po rokoch. Spojenie s prírodou je jednoducho v nás:) Kolekcia "TITYRA, ĽALIA A POTOČNICA" je v modernom minimalistickom duchu a s dôrazom na najmenší detail. Jemný motív a čistá kompozícia. Obrazy sú ladené do béžova v spojení s bielou a zelenou. Táto jednoduchá a skutočne veľmi príjemná farebnosť sa krásne hodí do neutrálneho interiéru s dôrazom na prírodu a rastlinky.  Jednoduchý interiér v šedo-bielych farbách v spojení so svetlým drevom je skutočne ideálny priestor pre tieto obrazy. Priestor stačí doplniť izbovou rastlinou a je to! Prípadne môžte použiť napr. vankúš, či iný dekoračný prvok v zelenej farbe, ako farebný akcent. Ideálne sú tiež iné odtiene týchto farieb alebo môžte použiť napríklad tmavšiu hnedú, či čierne prvky.



VARIÁCIE A VEĽKÉ MNOŽSTVO MOŽNOSTÍ

1. Všetky 4 obrazy

Celá kolekcia má určené rozmery tak, aby ste ich mohli rozmiestniť všetky pri sebe do 2 radov a vznikne vám ucelená obrazová stena, ktorá vytvára pomyselný obdĺžnik.




Obrazy sú pekne zarovnané zo všetkých strán a vytvárajú ucelenú a vyváženú kompozíciu. Pre rozmerovú predstavivosť som pripravila akýsi výkres s rozmermi, aby ste vedeli, aké formáty si máte objednať. Pri tomto rozmiestnení som uvažovala s rozostupom 10 cm.




Celú kolekciu v 2 rozmerových prevedeniach si môžte objednať tu: TITYRA, ĽALIA A POTOČNICA

Samozrejme 1. rad môžte mierne posunúť a vznikne kompozícia obrazov akoby našikmo. Je skutočne veľa spôsobov, ako obrazy rozmiestniť, no nie všetky sú v ukážkach. Obrazy tiež zaveste vedľa seba v 1 rovine. Prípadne spolu môžte zvoliť 3 obrazy a 4. obraz môžte zavesiť na inej stene, čím docielite kompaktnosť priestoru.


2. DVA OBRAZY

Samorejme všetky obrazy sa dajú tiež zakúpiť samostatne a vy si tak môžte vybrať veľkosti a typy, aké potrebujete a zvoliť si svoju kompozíciu obrazov, ktorá sa vám najviac páči.



Ako napríklad jedna z možností je kúpa vtáčikov, ktoré môžte umiestniť v 1 rovine vedľa seba, či priamo nad sebou alebo našikmo nad sebou:) Taktiež môžte skombinovať vtáčika s ľaliou či potočnicou.



3. TRI OBRAZY

Vyberte si 3 obrazy, ktoré vás učarovali a nedajú vám spávať:) Vyberte si výškovo rovnaké formáty napr. 30x55cm a 30x30cm a umiestnite ich do 1 roviny.



Ak by vás toto rozmiestnenie omrzelo, vtáčiky nechajte spolu a 3. obraz zaveste samostatne v miestnosti. Bude to kompaktné a opäť veľmi príjemné.



Ďalšia z možností je tiež vtáčiky v rovnakom formáte a rastlinku zvoliť vo väčšom formáte:

použite napr. 2 x formát 30x55cm a 1 x formát 70x70cm. Aj táto kompozícia je veľmi zaujímavá a zároveň jemná.



4. OBRAZ SAMOSTATNÝ

Ako som už spomínala všetky obrazy sú dostupné k objednávke tiež samostatne a v rôznych formátoch, či tiež na papier. Ak by ste si chceli obrázky rámovať do okrasného rámu, pravdepodobne budete musieť zháňať rámovanie na mieru - napr. Hornbach alebo nejakú rámiareň. Rozmery sú totiž atypy a v bežnom obchode tieto rozmery asi nenájdete. Najjednoduchšie bude pravdepodobne zohnať rámik na štvorcové formáty.



Obrazy môžte zavesiť na stenu, či jednoducho položiť na poličku alebo stôl.



5. KOMBINÁCIA S DIELOM ROSE-THROATED BECARD - BEIGE

Obrazy tiež môžte skombinovať s pôvodným dielom ROSE-THROATED BECARD - BEIGE, z ktorého vznikli samostatné vtáčiky do tejto kolekcie. Obraz vo formáte 70x50cm môžte skombinovať s ľaliou a potočnicou v rozmere 30x30cm.



6. KOMBINOVANIE S INÝMI DEKORAČNÝMI PRVKAMI

Obrazy zaveste na stenu spolu inými dekoračnými prvkami ako napr. s nástennými hodinami, s pletenou taškou, či misou z palmových listov...záleží na vás:) Osobne sa mi veľmi páči táto posledná ukážka, nakoľko milujem tento štýl: škandi, trochu hygge a boho. Tiež sa mi veľmi páči kombinácia tón v tóne - farba steny a obrazov.



Takýto priestor doplňte o prírodné materiály ako ľan, prútené doplnky, misa z palmových listov, drevo... a jednoducho , ach, tá krásna príroda... a všetko bude spolu príjemne a ukľudňujúco pôsobiť:)


Dúfam, že toľko variácií pre vás nebolo príliš mätúce a naopak, našli ste tu užitočné rady a inšpiráciu. Ak by ste potrebovali s niečím poradiť, pošlite mi správu. Budem sa na vás tešiť ♥


odkaz na diela z kolekcie : KOLEKCIA TITYRA, ĽALIA A POTOČNICA

Celú kolekciu si môžte objednať za zvýhodnenú cenu -10€.

majte sa krásne a nech vám umenie robí radosť ♥

Jana


Mgr. art. Jana Michalovičová - jana@michalovic.sk - 0915 899 141


bottom of page