top of page
  • Jana Michalovic

OBRAZ LIGHT V INTERIÉRI


Zdravím všetkých,

pred nedávnom som uverejnila moju poslednú maľbu LIGHT. Maľba je opäť abstraktná. Hra farieb, tvarov a celý tvorivý proces v daný moment ma jednoducho baví:)

Základ maľby tvoria neutrálne farby, ktoré sú oživené pestrými farbami. Rovnaké farby preto odporúčam i v interiéri. Obraz umiestnite do priestoru v neutrálnych tónoch. Farebné akcenty v podobe doplnkov (napr. váza, vankúš, polica, lampa alebo farebný vzor na koberci) prepoja obraz s interiérom a pekne sa navzájom dopĺňajú. Neutrálny priestor pôsobí moderne a sviežo. Pestré farby určite zaujmú a ozvláštnia interiér.

(zdroj foto: https://manofmany.com/living/style-minimalist-home)

Obraz tiež môžte umiestniť len v neutrálnom interiéri a stane sa dominantou. Svojou farebnosťou osvieži priestor.

(zdroj foto: https://www.myscandinavianhome.com)

Pripravila som si pre vás ukážku priestoru s obrazom, ktorý je moderný a naozaj príjemne osviežujúci. Ako som už spomínala, neutrálny základ priestoru je najvhodnejší.

1 - čierne závesné svietidlo Wire Hanging Lamp Larro

2 - obraz Light / Michalovic

3 - čierno-hnedá knižnica Actona Seaford

4 - jedálenský nábytok / Jysk

5 - Vlnený koberec Squares / Ferm living

6 - váza zo sadry Julen / Hübsch

7 - Svetlozelená váza Nimble / PT LIVING

MATERIÁL

Zvolila som momentálne veľmi trendovú kombináciu neutrálnych farieb s drevom. Moja obľúbená betónová stierka na stene nesmie chýbať:). Doplniť ju tiež môžte napr. moderným tehlovým obkladom v bielej farbe.

FARBY

Základné farby interiéru sú samozrejme hlavne v neutrálnom duchu. Doplnkové farby sú svieže napr. limetková, mentolová, prípadne pastelové tóny. Farby krásne zharmonuzujú celý priestor s obrazom.

Práve tieto doplnkové farby by som použila vo forme doplnkov. Stačí použiť jednu mentolovú vázu a farebný vzor na koberci. Určite by som nezvolila veľa farebných doplnkov či zariaďovacích prvkov, aby priestor nepôsobil "cirkusovo". Menej je viac.

bottom of page