top of page
  • Mgr. art. Jana Michalovičová

MINISÉRIA "FLOWER IN INSECT"

S radosťou vám predstavujem moju novú minisériu obrazov "FLOWER IN INSECT", ktorá znázorňuje krásu hmyzu a rastlín v jednom prelínajúcom sa obraze.

Sériu tvorí dielo BUTTERFLY. Znázorňuje spojenie motýľa a ľalií, ktoré dotvárajú samotné krídla motýľa.

Ilustrácia je kreslená na grafickom tablete a vypracovaná do najmenších detailov. Tentokrát som sa rozhodla pre čiernobielu sériu obrazov, nakoľko mám túto farebnú kombináciu veľmi rada.


Ako druhý v poradí vznikol obraz BEETLE. Znázorňuje 5-rohého chrobáčika (Eupatorus Gracilicornis) s potočnicou lekárskou prelínajúcou sa do tela tohto hmyzu.


Celá kolekcia je minimalistická nielen svojou farebnosťou, ale i konceptom.


Ilustrácia DRAGONFLY vznikla ako posledná a znázorňuje vážku v spojení s magnóliou. Tento motív bol najzložitejší a kreslenie samotných krídiel bola veľká skúška mojej trpezlivosti:)


Telo je vykreslené do posledného chĺpka a na krídlach som nevynechala ani jednu blanku. Ilustrácie som vypracovala čo najhodnovernejšie a realisticky.


KOMBINÁCIE OBRAZOV


Túto sériu 3 obrazov môžte skombinovať naozaj rôzne. V nasledujúcich ukážkach vás inšpirujem, ako si jednoducho a pekne zútulniť domov.


1. KOMBINÁCIA 2 x formát A2 + 1x formát A3

Obrazy môžte umiestniť v jednej línii a s pravidelným rozostupom. Toto je "najtriezvejšia" klasika. Jednoduché a čisté.


2. KOMBINÁCIA 2 x formát A3 + 1x formát cca A2 (treba myslieť na rozostup obrazov)

Táto kombinácia obrazov je orientovaná na výšku. Rozmiestnenie obrazov je však pravidelné a rámiky na mieru pekne lícujú.


3. KOMBINÁCIA RÔZNYCH ROZMEROV OBRAZOV A NEPRAVIDELNOSŤ

Kompozícia obrazov je v tomto prípade nepravidelná a "rozbitá". Rozmiestnenie obrazov je voľné a sú doplnené o iné prvky: hodiny a nástenná lampa. Vytvorila som dekoračnú stenu s funkčnými prvkami. Týmto spôsobom môžte vytvoriť skutočne zaujímavú obrazovú stenu, ktorú môžte doplniť rôznymi prvkami ako dekoračný tanier, hodiny, zrkadlo s dekoračným lemom, nástenná polica, lampa, na háčiku zavesený obľúbený klobúk...



4. KOMBINÁCIA RÔZNYCH ROZMEROV OBRAZOV, NEPRAVIDELNOSŤ A RÔZNE RÁMIKY

Tento spôsob umiestnenia obrazov je podobný ako predchádzajúci prípad. Teda obrazy sú umiestnené nepravideľne a ich veľkosti sú tiež rôzne. V tomto prípade som však použila i rôzne rámovanie obrazov. Samotný rám je jednoduchý prvok, ktorým sa dá takáto obrazová stena dotvoriť a oživiť. Doplniť takúto stenu môžte o iné prvky, ako som už uvádzala.

Samozrejme výber diela je dôležitý, no nezabúdajte aj na vhodný výber rámovania a rozmiestnenia obrazov. Ako ste mohli sami vidieť, výsledný efekt a dojem môže byť rôzny. Nebojte sa byť kreatívni:)


Ak by ste potrebovali poradiť a pomôcť, neváhajte ma kontaktovať. Rada vám tiež vytvorím vizualizáciu z vami zaslanej fotky interiéru.


Mgr. art. Jana Michalovičová - jana@michalovic.sk - 0915899141


bottom of page